Ahir a classe vam fregir un ou...
Però sense oli i més encara, sense calor. El vam fer amb alcohol metílic (o de cremar).
Com va ser això possible?
Mireu la foto, que és de veritat, no està falsificada...
Doncs es tracta d'un fenòmen anomenat "desnaturalització" de la proteïna de la clara de l'ou, l'albúmina i un enduriment del rovell.
Això és una reacció química, per la qual una substància perd les seues propietats físiques i químiques, transformant-se en una altra.
L'ou, quan li banyem en alcohol, canvia. Això és possible perquè l'alcohol disolveix les membranes cel.lulars i els greixos, per la qual cosa es coagul.len les proteïnes. També passa amb la calor, com fem a la nostra cuina.
Altres aplicacions d'aquest fenòmen és que l'alcohol s'utilitza com a netejant i com a desinfectant, perquè desfa les membranes dels bacteris, matant-las. No obstant això, no és una bona idea desinfectar amb alcohol una ferida oberta, perquè retarda la cicatricació de la ferida.
Ai, compte que l'ou no es pot menjar, ei? L'alcohol que nosaltres comprem a la ferreteria o a la farmàcia són productes no aptes per l'alimentació...
Con este este experimento me quedé fascinada ,¡es que parecia de verdad!Lastima que no pudiera ver mucho por los compañeros...Pero con lo poco que ví puedo asegurar que es un esperimento buenisimo.
ResponderEliminarUn saludo:Elena